Актуелности

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПРЕДАЈЕ ПЕТИЦИЈЕ И ЈАВНЕ СЕДНИЦЕ КОМИСИЈЕ ЗА ПЛАНОВЕ

У уторак 12.10.2021. године чланови Удружења присуствовали су јавној седници комисије за планове поводом Плана генералне регулације шинских система (ПГРШС), на којој су, у име 4882 потписника петиције, бранили примедбе које су уложили на трасу прве линије метроа. На поменутој седници, од стране Урбанистичког завода који је израдио план је предложено усвајање примедбе Удружења којом се планира крак прве линије од Жаркова ка Петловом брду, док је друга примедба, која се тиче трасе преко железничке станице Центар “Прокоп” и КЦС одбачена.

Прочитајте целу вест

По мери метро у медијима

Погледајте неке од најзначајнијих медијских наступа УГ По мери метро од 17. јула до 11. октобра 2021. године: ТВ Прва, Нова С, Н1, РТС...

Прочитајте целу вест

Нова С: Црне рупе београдског метроа

Архитекта Милан Димитријевић из УГ По мери метро за Нову С Онлајн о најзначајним проблемима мреже метро линија предложене у оквиру нацрта Плана генералне регулације шинских система

Прочитајте целу вест

Формулар за примедбе - кликните и поднесите!

Online формулар за слање примедби на нашем сајту!

Прочитајте целу вест

Јавни увид је у току! Поднесите примедбе на план метроа!

Јавни увид у нацрт Плана генералне регулације шинских система (ПГРШС), који дефинише трасе и линије београдског метроа, је у току и траје до 24. септембра 2021. године. Нацрт ПГРШС који је на јавном увиду можете видети овде. 24. септембар је уједно и рок за све грађане да поднесу званичне примедбе на нацрт плана метроа. Ове примедбе Градска управа мора узети у обзир, те образложити њихово прихватање или одбацивање, пре усвајања ПГРШС од стране Скупштине града Београда. Овде можете преузети шаблон како би дали вашу примедбу на предложени план метроа.

Прочитајте целу вест

Саопштење поводом изјава заменика градоначелника Горана Весића о јавном увиду у План генералне регулације шинских система (метроа, трамваја, и БГ:воза)

Јавни увид у План генералне регулације шинских система (ПГРШС) почео је 24. августа 2021. године и траје до 24. септембра 2021. ПГРШС дефинише све постојеће и будуће трасе и линије три градска шинска система - метроа, трамваја, и БГ:воза - и кључни је плански документ који омогућава изградњу метроа у Београду. Почетак изградње метроа најављен је за новембар ове године. Јавни увид плана је законска обавеза и служи да током њега грађани (како шира, тако и стручна јавност) искористе своје законско право да на план изнесу своје примедбе, које су надлежне институције у обавези да узму у разматрање. Расправа о ПГРШС и поднетим примедбама грађана, као и потенцијално усвајање самог Плана у Скупштини Града, тек предстоји.

Прочитајте целу вест

РТС Београдска хроника извештава о нама

Приказ варијанти траса на РТС Београдској хроници

Сваким даном наш се глас даље чује. 14.7 били смо на РТС Београдској хроници где се говорило о предложеним варијантама линије 1 Београдског метроа са фокусом на станицу Београд Центар (Прокоп) и Клинички Центар Србије. Поред деценијама планираног крака ка Цераку и Видиковцу везивање ових станица у центру су једне од главних тема наше иницијативе. Погледајте прилог и поделите!

Погледајте снимак на youtube

На насловној страни!

Насловна страна дневног листа ”Данас”

По мери метро на насловној страни! Издање дневног листа ”Данас” (09.07.2021) извештава о недостацима тренутно планиране трасе прве линије београдског метроа. Планирано је да изградња метроа крене у новембру ове године, а и на интернет страници листа ”Данас” можете прочитати наше предлоге како отклонити недостатке.

Београдски метро заобилази и Клинички центар и Прокоп - danas.rs

По мери метро у јутарњем програму Нова С

Наш наступ на телевизији Нова С

У јутарњем програму Нова С смо представили наше циљеве и скренули пажњу колики утицај на Београд ће имати траса прве линије метроа. Најавили смо и покретање петиције у наредним данима.

Пробуди се Нова С - По мери Метро - Youtube

Почетак уличне кампање - Н1 извештава о нама

У разговору са грађанима

Поводом почетка уличне кампање гостовали смо уживо са Видиковца испред нашег билборда на телевизији Н1. Милош Вучковић је говорио о нашим наредним корацима и најавио је петицију са којом ускоро крећемо.
Још једном апелујемо на градску власт да обезбеди повезивање метроом Видиковца, Церака, Петловог и Лабудовог брда.

Прочитајте целу вест

еКапија - шта предвиђа наша иницијатива

Наш билборд у улици Кнеза Вишеслава

Привредни портал еКапија је објавила текст о нашем удружењу, циљевима и плановима.

Metro mora do KCS i Prokopa, duž Ibarske građani ne znaju da su izostavljeni iz plana - Šta predviđa inicijativa Udruženja "Po meri metro" za liniju 1

Припремни радови су већ у току

Испитивања на Бановом Брду

Припремни радови за прву линију метроа су већ у току! Широм града се увелико испитује земљиште и врши се испитивање трасе. Апелујемо на градску управу да се испитивања обаве и код КЦС-а и Прокопа како би добили метро по мери грађана.

Прочитајте целу вест

По мери метро на nova.rs

www.nova.rs

О циљевима нашег удружења и акције извештавао је и портал nova.rs

Уколико делите са нама заједички поглед на циљеве, поделите садржај да и друге виде. Градња метроа је извесна! Направимо га по мери грађана!

Активисти: Трасу метроа померити преко Прокопа и Клиничког

Текст у додатку ”Бетон”

Додатак ”Бетон” дневног листа ”Данас”

Данас смо у оквиру додатка "Бетон" у дневном листу "Данас" изашли са првим текстом у штампаним медијима.

У тексту можете прочитати више детаља о нашим циљевима и сазнати више о нашем удружењу.
Делите даље - помери и ти са нама метро, да буде по мери грађана!